Brannforebygging: Tips til brannforebyggende tiltak i hjemmet

Brann i elektrisk utstyr kan føre til tap av liv og eiendom. Derfor er det viktig med brannforebygging. Slik unngår du brann i hjemmet med brannforebyggende tiltak.

 

Bestill Kokong S

 

Siden 2016 har det oppstått 5 703 branner i elektrisk utstyr. Dette antallet vokser hele tiden – i 2018 var det 826, i 2020 var det 1365.

 

Vi omgir oss med stadig flere ladbare enheter og batterier. Mobil, tablet, laptop, elsykkel, elsparkesykkel – alle disse kan ta fyr under lading. Selve enheten, batteriet og/eller laderen kan ta fyr. Derfor er det spesielt viktig med brannforebygging. 

Her får du 10 tips til brannforebyggende tiltak i hjemmet. Først litt mer om brann i elektrisk utstyr.

Hvorfor oppstår brann i elektrisk utstyr?

Det er hovedsakelig tre grunner til at brann oppstår i elektrisk utstyr:

Produksjonsfeil

Dessverre kommer noen produkter med produksjonsfeil. Da er det viktig at man er god på brannforebygging. Hvis en lader, mobiltelefon eller et elsykkelbatteri begynner å brenne, er det viktig å ha tatt visse forholdsregler.

 

Noen produkter er rett og slett produsert dårligere enn andre. Dette er spesielt viktig når det kommer til ladere. Her kan det være lurt å styre unna de billigste kopiene, og heller gå for originalen.

Skade

Det er lett å glemme at elektrisk utstyr kan ha skader som ikke er synlige. Mobiltelefoner, laptop, tablet og ladere brukes gjerne daglig, og de fraktes til og fra jobb eller skole. Ikke helt sjelden går mobilen i bakken.

 

Over tid kan slik bruk føre til skader man ikke ser. Disse kan allikevel ha alvorlige konsekvenser. Skader kan føre til brann under lading. Siden slike skader er vanskelige å oppdage, er det lurt å tenke brannforebygging.

Feil bruk

Dessverre oppstår mange branner på grunn av feil bruk av elektrisk utstyr. Noen av tipsene under handler om nettopp dette. Mange branner kunne vært unngått med riktig bruk av skjøteledninger og strømkrevende utstyr.

 

Dette er selvsagt problematisk, men det betyr også at det er rom for forbedring. Nettopp derfor er det lurt å holde seg oppdatert på brannforebygging og brannforebyggende tiltak.

10 tips til brannforebyggende tiltak i hjemmet

Brann fører hvert år til store skader i norske hjem. I verste fall kan liv gå tapt. Heldigvis finnes det mange brannforebyggende tiltak du kan gjøre i hjemmet.

 

Brannforebygging handler om å:

 • redusere sannsynligheten for brann
 • begrense konsekvensene av brann

 

Man skal altså unngå at brann oppstår, og at den ikke sprer seg eller påfører store skader om den først har oppstått. Tipsene du får under går på begge deler. Slik unngår du elektrisk brann.

1. Skaff riktig utstyr

For at brannvernet i hjemmet skal være best mulig, er det viktig å ha riktig utstyr. Faktisk er det lovpålagt gjennom Forskrift om brannforebygging. Ifølge forskriften må alle boliger og fritidsboliger være utstyrt med minst en røykvarsler eller detektor. I tillegg må man ha minst ett brannslukningsapparat (skum, pulver eller vann), én brannslange eller annet manuelt slokkeutstyr.

 

Innen brannforebygging stilles det også krav til rømningsveier. Ifølge Byggteknisk forskrift (TEK 17) skal byggverk: “prosjekteres og utføres for rask og sikker rømning og redning. Det skal tas hensyn til personer med funksjonsnedsettelse” (§ 11-11. (1)).

 

Med andre ord må du ha utstyr som kan brukes til å:

 • Varsle
 • Slukke
 • Rømme

Da har du utstyr til alle stadier av en brann. Varslingsutstyr, som en røykvarsler, oppdager og varsler om brann. Hvis du er heldig, kan du stoppe branntilløpet før det rekker å utvikle seg. Det finnes også andre typer varslere – som for eksempel CO2-målere.

 

Brannforebygging handler også om å redusere konsekvensene av brann. Da må du kunne slukke brannen straks den er oppdaget. Derfor er det viktig å ha et brannslukningsapparat eller en brannslange lett tilgjengelig.

 

Hva som passer best for ditt hjem, avhenger litt av størrelsen og romløsningen på boligen. Det skader ikke å ha flere brannslukningsapparat.

 

En brann sprer seg raskt. Før man vet ordet av det kan flere rom være overtent. Da er rømning ofte eneste mulighet. Her er det viktig at man har en branntrapp, brannstige eller lignende innretninger.  

2. Lær dere å bruke utstyret

Riktig utstyr er altså svært viktig innen brannforebygging. Det er også viktig at du – og resten av familien! – vet hvordan utstyret fungerer. Plutselig oppstår brannen når noen ikke er hjemme. Da er det viktig at alle har lært seg å bruke utstyret.

 

Dette kan dere eksempelvis gjøre i forbindelse med brannøvelse, eller når dere vedlikeholder utstyret.

3. Kontroll og vedlikehold av utstyr

Nå har du kjøpt utstyr dere trenger, og hele familien kan bruke det – hva om brannslangen plutselig er lekk den dagen brannen inntreffer? Kontroll og vedlikehold av utstyr er også en viktig del av brannforebygging. Det kan redde liv og eiendom.

 

Se derfor til at du tester utstyret nøye og ordentlig. Du finner ikke hullet i brannslangen før du faktisk skrur på vannet. Kanskje du kan kombinere det med å vanne i hagen?

 

Sjekk også jevnlig røykvarslere og annet utstyr. Det er lurt å gjøre dette til en månedlig rutine. Røykvarsleren sjekker du enkelt ved å trykke på knappen. Slike små grep viser hvor lett brannforebygging kan være.

 

Brannslukningsapparatet har en måler på toppen. Her finner du en pil som skal peke på grønt. Hvis den peker på rødt, betyr det at apparatet må etterfylles. Dette bør gjøres av profesjonelle.

4. Brannøvelse

Mange tenker kanskje at det er kjedelig med brannøvelse. Det trenger det ikke være! Brannøvelse er et brannforebyggende tiltak, men det kan også være artig.

 

Hvor raskt kan hele familien være samlet ved rømningsveien? Slår dere rekorden fra i fjor? Husk at øvelse gjør mester, og det er derfor lurt å øve mye.

 

Poenget er å øve på hvordan dere ville reagert i en ordentlig brann. Da må du spørre deg: Hva gjør jeg hvis det begynner å brenne? Sikkerhverdag.no, som Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) står bak, bruker den enkle huskeregelen redde-varsle-slukke. Denne kan dere bruke når dere har brannøvelse hjemme.

 

Men skal man redde eller slukke først? Rekkefølgen avhenger litt av situasjonen. Når det kommer til brannforebygging, lønner det seg å ha litt god fantasi. Prøv å se for dere ulike scenarioer.

 

Hvem har soverom nærmest brannslangen hvis det begynner å brenne på kjøkkenet? Hvor skal vi møte opp hvis brannen er umulig å slukke? Hva gjør vi hvis en av oss ikke våkner av røykvarsleren?

5. Tøm lofilteret i tørketrommelen

Lofilteret? Er det noe farlig, da? Joda, det høres kanskje uskyldig ut, men det er viktig å ikke undervurdere. Et tett lofilter fører nemlig til høy varmeutvikling, og kan i verste fall føre til brann.

 

Derfor er det anbefalt å tømme lofilteret etter hver bruk. Brannforebygging trenger verken være komplisert eller ta lang tid. Å tømme lofilteret er noe av det enkleste som finnes, og kan samtidig ha stor effekt på brannsikkerheten i hjemmet.

6. Ikke dekk til ovner

Pass på at panelovner og andre elektriske varmeovner ikke dekkes til med klær eller at møbler står for nær. Dette kan føre til brann i klærne eller møblene. Sørg for at sofaen, godstolen eller lignende ikke står helt inntil. Dette er spesielt viktig om vinteren når det er kaldt ute.

 

De fleste har hørt denne på et tidspunkt, og mange passer på. Brannforebygging handler ofte om å fortsette med gode vaner, og i tillegg legge til seg et par nye.

7. Ikke bruk mange eller lange skjøteledninger

Brannforebygging handler både om å redusere sannsynligheten for og konsekvensene av brann. Så langt har tipsene handlet mest om å redusere konsekvensene. Resten handler mer om å redusere sannsynligheten. Brannforebygging handler mye om riktig bruk av elektrisk utstyr.

 

Det er lurt å unngå mange eller lange skjøteledninger. Skjøteledninger øker nemlig sannsynligheten for brann. Hvert ekstra ledd er med på å øke brannfaren. Det er altså viktig å ikke “seriekoble” skjøteledninger – spesielt ikke hvis utstyret du skal plugge inn i enden bruker mye strøm.

 

Det samme gjelder lengden på skjøteledningen. Hvis ledningen blir for lang, vil ikke sikringen gå ved kortslutning. Det kan føre til brann. Seksjonssjef i DSB, Jon Eirik Holst, har uttalt at skjøteledningen ikke skal være lengre enn 25 meter.

 

Skjøteledninger bør heller ikke brukes til strømkrevende utstyr – spesielt over lengre tid. Utstyr som bruker mer enn 1000 watt er ikke anbefalt. Noen typer bruk er allikevel greit.  Støvsuger, sirkelsag og elektrisk gressklipper krever mye strøm, men er greit fordi de gjerne ikke brukes lenge av gangen.

 

Høy belastning over tid er altså problematisk. Her er elbil det kanskje viktigste eksempelet. Vi ser stadig saker i nyhetene om brann i elbil etter feil lading. Dette kan føre til skader på bilen, ladesystemet og boligen din.

 

For at du skal unngå slike situasjoner, har Lightcircle utviklet Evolve. Med denne blir brannforebygging enkelt og rimelig. Du kan lese mer om brannsikker lading av elbil lenger ned i denne artikkelen.  

 

8. Vær til stede når strømkrevende utstyr er slått på

Eksperter på brannforebygging anbefaler at man er til stede når strømkrevende utstyr er slått på. Dette gjelder for eksempel vaskemaskin, tørketrommel og oppvaskmaskin. Høyere belastning øker brannfaren.

 

Det kan være fristende å sette på oppvaskmaskinen før man legger seg – spesielt hvis du er trøtt etter en lang dag. Så setter du på plass rene tallerkener og glass når du er uthvilt neste morgen. Dessverre er ikke dette anbefalt. Når vi sover er vi på vårt mest sårbare, og det kan gå lang tid før en eventuell brann blir oppdaget.

 

Det samme gjelder om du setter på oppvasken før du går hjemmefra. Røykvarsleren lager kanskje lyd, men det er ikke sikkert noen hører den og får tilkalt brannvesenet. Det er større trygghet i en alarm koblet opp til en sentral, men også da vil det ta tid fra brannen oppdages til brannvesenet er på plass.

9. Ikke lad hjemmeelektronikk og elektrisk utstyr om natten

Mange anbefaler å unngå lading om natten. Dette er av samme grunner som nevnt over. En mobiltelefon bruker ikke like mye strøm som en oppvaskmaskin, men også den kan begynne å brenne. Selv en liten mobil kan føre til en stor brann.

Andre typer elektrisk utstyr, som en elsykkel, krever mye strøm når den lades. Her er det viktig å tenke brannforebygging. Brann kan oppstå i enheten eller utstyret som lades, i batteriet eller i laderen. Derfor er det heller ikke anbefalt å lade elsykkel og elsparkesykkel innendørs.

 

Elektrisk utstyr kan også føre til ulmebrann. Dette er spesielt skummelt når man sover. En ulmende lader kan nemlig produsere giftige gasser. Slike gasser er enda vanskeligere å oppdage enn synlig røyk eller flammer fra branntilløp.

 

Laderen eller batteriet kan ulme gjennom natten uten at man legger merke til det. Hvis man puster inn mye slik gass, kan det være dødelig.

10. Bruk et smartstøpsel fra Lightcircle

Med et smartstøpsel fra Lightcircle kan du lade trygt. Et smartstøpsel kan se litt ut som en skjøteledning, men inneholder revolusjonerende smartteknologi. Smartstøpselet overvåker temperaturen under lading.

 

Hvis støpselet oppdager varme, blir strømmen kuttet. Med Lightcircle-produkter stoppes altså brannen før den finner sted. Det betyr at du til og med kan lade om natten – helt uten bekymringer. Du lader trygt – selv når du sover.

 

Mange av oss skyldige i å lade om natten, og det er vanskelig å bryte en godt innarbeidet vane. Med produkter fra Lightcircle bidrar du til å forebygge brann og eksplosjoner i enhetene dine, uten at det er behov for å endre vanene dine.

Brannforebygging gjør deg tryggere

Her har vi gått gjennom 8 tips til brannforebyggende tiltak i hjemmet. Felles for alle er at man må erkjenne at faren er der, planlegge nøye og øve mye. Videre i artikkelen får du vite mer om det siste tipset: Smartstøpsler fra Lightcircle.

 

Du kan bestille smartstøpselet Kokong S ved å følge lenken under. Les gjerne videre for å finne ut mer om hvordan Lighcircle-produkter fungerer. Med Lightcircle blir brannforebygging enkelt og rimelig.

 

Bestill Kokong S

Brannforebygging med produkter fra Lightcircle

Lightcircle er et banebrytende nordisk teknologiselskap med hovedkvarter i Kongsberg. Vi tar vår inspirasjon fra menneskets egen natur. Våre smarte støpsler bidrar til brannforebygging, og har allerede gjort tusenvis av norske hjem sikrere og mer bærekraftige.

Vi leverer til både privatmarkedet og prosjekter:

 • Kokong S – smartstøpsel for hjemmeelektronikk, elsykkel og elsparkesykkel
 • Evolve – smartstøpsel for elbillader

 

Les mer om brannsikkerhet

 

Kokong S

Kokong S er et smart strømuttak for hjemmeelektronikk. Den er spesielt utviklet til ladbare enheter som mobiltelefon, PC eller nettbrett, men kan også brukes på de andre ladbare enhetene dine. Du kan til og med bruke Kokong S når du lader elsykkel og elsparkesykkel.

 

Kokong S stanser strømtilførselen umiddelbart hvis den merker en uventet temperaturøkning. På den måten forhindrer den brann i strømuttak, samt overoppheting i elektroniske enheter og ladere.

 

Bestill Kokong S

Evolve

Elbiler skal helst ikke lades i vanlige stikkontakter, men mange syns det er dyrt å installere en elbillader hjemme. Evolve er et rimelig og sikkert alternativ til ladeboksen, som sørger for trygg, effektiv og bærekraftig lading.

 

Evolve monteres på veggen din av en elektriker, og du kobler i elbilladeren i Evolve i stedet for en vanlig stikkontakt. Evolve inneholder avansert teknologi som kutter strømtilførselen når bilen er ferdigladet, og dersom den oppdager unormale hendelser under lading.

 

 

Bestill Evolve

5 fordeler med smart brannforebygging

Jo flere oppladbare enheter vi skaffer oss, jo mer øker risikoen for brann og ulykker. Dette kan få konsekvenser for liv, helse, miljø og materielle verdier. Med produkter fra Lightcircle kan du redusere sannsynligheten for brann i de oppladbare enhetene dine. Brannforebygging har aldri vært enklere.

Fordeler med smarte støpsler:

 • Brannsikkert
 • Økonomisk
 • Bærekraftig
 • Effektivt
 • Enkelt

1. Brannsikkert

Våre produkter bidrar til brannforebygging. Vi tilbyr smarte støpsler som kutter strømtilførselen dersom den oppdager varmegang i kontakten, eller uvanlige temperaturendringer i enheten eller laderen. Dette kan forebygge brann og overbelastning i det elektriske anlegget ditt.

2. Økonomisk

Når enheten din er ferdigladet, blir strømtilførselen kuttet. Mange lar enhetene sine ligge til lading lenge etter at de er fulladet, og dette er sløsing av strøm og penger. Med våre smarte støpsler kan du lade mer økonomisk – samtidig som du driver med brannforebygging.

3. Bærekraftig

Det er ikke bare lommeboka di som har godt av at strømmen blir slått av – også miljøet vil takke deg for at du sparer energi. Hvis du alltid lar telefonen ligge i laderen sløser du strøm og energi, og det er derfor bedre for miljøet å kutte strømmen når telefonen er fulladet. Brannforebygging og bærekraft i samme produkt.

4. Effektivt

Dagens ladbare telefoner, biler og andre enheter inneholder litiumbatterier, og disse yter optimalt mellom 20-80 % kapasitet. Det er derfor bedre for batteriet i enhetene dine å lade litt nå og da, i stedet for å lades fra 0-100 % hver gang.

5. Enkelt

Smarte støpsler fra Lightcircle er enkle å bruke – så enkle at mange velger våre løsninger til barnerommet og hjemme hos pensjonisten. Du bruker dem på samme måte som en helt vanlig stikkontakt, men får løsninger vanlige stikkontakter ikke kan tilby: Aktiv overvåking av strøm og stans i strømtilførselen ved fulladet batteri og unormale hendelser. Brannforebygging har aldri vært enklere.

 

Bestill Kokong S

Minimer konsekvenser en brann kan få for liv, helse, miljø og materielle verdier

Ifølge Brannsikkerhet.no har det oppstått 5 703 branner i elektrisk utstyr siden 2016. Hvert år bryter det ut 200 branner i norske hjem på grunn av feilaktig lading av elbil. Hovedårsaken til disse brannene er defekte batterier, usikre strømuttak og feil bruk av ladere.

 

Likevel fortsetter vi å lade telefonen om natten; vi lar PC-en stå i laderen når vi drar hjemmefra; og vi plugger bilen i helt vanlige stikkontakter. Alt dette øker risikoen for branner og alvorlige konsekvenser. Vonde vaner er vonde å vende, som det heter. Mange er flinke med brannforebygging generelt, men lader allikevel om natten – selv om de vet det er farlig.

 

Det er her brannforebygging med Lightcircle kommer inn.

 

Les mer om brannvern

Brannforebygging med Kokong S

Med det smarte strømuttaket Kokong S fra Lightcircle er det heldigvis ikke nødvendig å endre vanene sine. Kokong S forhindrer brann i støpselet og reduserer fare for overoppheting av batteriet – uten at du trenger å gjøre noe som helst. Da blir brannforebygging enkelt.

   

  Bestill Kokong S

   

  Med smartteknologi fra Lightcircle øker du brannsikkerheten i alle bygg – bolig, hytte, kontor, virksomhet og alle andre steder du lader. Det beste av alt er at du ikke trenger å gjøre noen ting selv. Kokong S kobler automatisk fra strømmen når batteriet er fulladet, eller hvis den oppdager varmegang. Smart brannforebygging gjør brannvernet lett for alle.

   Kokong S er anerkjent av:

   • Testet og anbefalt av BBC World News sitt program, "Click"
   • Prisvinnende av DOGA 2020
   • Sertifisert av Arrow - Verdens største selskap innen elektronikk.
   • Finaledeltaker i forsikringsselskapet IF sin “Tryggere hverdag"-konkurranse
   • UL-testet og sertifisert elektronikk

   Så enkelt er det:

   • Plugg Kokong S i vanlig stikkontakt
   • Plugg laderen i Kokong S – som en skjøteledning
   • Nå lader du økonomisk og brannsikkert

   Forskrift om brannforebygging § 1

   § 1. Formål:

   Forskriften skal bidra til å redusere sannsynligheten for brann, og begrense konsekvensene brann kan få for liv, helse, miljø og materielle verdier.

    

   Les hele forskriften

   Farger inspirert av nordisk natur

   Smartstøpslet Kokong S leveres i nøye utvalgte farger inspirert av nordisk natur:

   • Polar Black
   • Nordic Pink
   • Fjord Blue
   • All Polar Black

   Forskrift om brannforebygging § 2

   § 2. Virkeområde

   Forskriften gjelder plikter for:

   1. Enhver til å vise aktsomhet ved brannfarlig aktivitet.
   2. Eiere og brukere av byggverk til å forebygge brann.
   3. Kommunene til å forebygge brann.
   4. De som omsetter bærbart brannslokkeutstyr.

   Brannforebygging med Evolve

   Evolve inneholder avansert teknologi som gjør lading av elbil både sikkert og effektivt. Dette støpslet er et rimelig alternativ til egne ladebokser. Vi tilbyr både salg og leasing av Evolve:

   Forskrift om brannforebygging § 3

   § 3. Generelle krav til aktsomhet

   Enhver plikter å vise aktsomhet ved gjennomføring av aktivitet som kan føre til brann. Det er forbudt å gjøre opp ild eller behandle brannfarlige gjenstander utendørs under slike forhold eller på en slik måte at det kan føre til brann. Oppgjort ild må ikke forlates før den er fullstendig slukket.

   Dette koster Evolve:

   • Enkeltkjøp for 1 499 kr
   • Basic-abonnement for 299 kr per mnd

   Vårt Flex-abonnement er en fleksibel løsning for deg som ikke er helt sikker på hvilke ladebehov du har fremover. Du kan når som helst bytte til en annen løsning dersom du ønsker det.

   Forskrift om brannforebygging § 4

   § 4. Kunnskap og informasjon om brannsikkerhet i byggverk

   Eieren av et byggverk skal kjenne kravene til brannsikkerhet som gjelder for byggverket. Eieren skal ha kunnskap om bygningsdeler, installasjoner og utstyr i byggverket som skal oppdage brann eller begrense konsekvensene av brann.

   Høydepunkter med Evolve:

   • Monteres av elektriker
   • Enkel å bruke
   • Smart og effektiv lading
   • Brannsikkert og trygt

   Evolve er et smart støpsel for hjemmelading, som kutter strømtilførselen når batteriet er ferdigladet. Strømmen blir også kuttet dersom det går varmegang i kontakten eller det oppdages andre unormale forhold under lading. 

   Forskrift om brannforebygging § 5

   § 5. Kontroll og vedlikehold av bygningsdeler og sikkerhetsinnretninger

   Eieren av et byggverk skal sørge for at bygningsdeler, installasjoner og utstyr i byggverket som skal oppdage brann eller begrense konsekvensene av brann, blir kontrollert og vedlikeholdt slik at de fungerer som forutsatt.

   Lightcircle bidrar til brannforebygging

   Hos Lightcircle har vi innsett at det er vanskelig å endre en godt innarbeidet vane, spesielt hvis den fremstår både praktisk og trygg – det går jo bra, helt til det ikke gjør det. Til tross for brannfaren, kommer folk til å fortsette å lade mobilen om natten og la bilen stå i laderen.

   Det er vanskelig å endre mennesker – men det er mulig å ta i bruk teknologi på nye og banebrytende måter. Vi ønsker å redusere sannsynligheten for brann i enheter som alle har hjemme hos seg, og tilbyr smarte støpsler som er enkle, effektive og sikre å bruke.

   Bestill Kokong S

   Forskrift om brannforebygging § 8

   § 8. Oppgradering av byggverk

   Eieren av et byggverk skal sørge for å oppgradere sikkerhetsnivået i byggverket slik at det minst tilsvarer nivået som fremkommer av de samlede kravene gitt i byggeforskrift 15. november 1984 nr. 1892 eller senere byggeregler.

   Våre smarte støpsler holder hjemmet ditt trygt:

   • Støpslet oppdager avvikende forandringer i temperaturen under lading
   • Når støpslet merker uventet varme, kutter det strømmen
   • Slik kan støpslet redde liv og eiendom – i tillegg til dine ladbare enheter

    

   Lightcircle arbeider for å redusere sannsynligheten for brann og begrense konsekvensene brann kan få for liv, helse, miljø og materielle verdier. Med våre smartstøpsler kan du fortsette å lade enhetene dine, akkurat som før. Slik gjør vi brannforebygging i hjemmet enkelt for alle.

   Forskrift om brannforebygging § 11

   § 11. Brannsikker bruk av byggverk

   Den som har rett til å bruke et byggverk skal:

   1. Sørge for at byggverket brukes i samsvar med kravene til brannsikkerhet som gjelder for byggverket.
   2. Unngå unødig risiko for brann, og sørge for at rømningsveiene opprettholder sin funksjon, herunder at fremkommeligheten ikke reduseres
   3. Informere eieren om endringer, forfall og skader i byggverket eller sikkerhetsinnretningene som kan påvirke sikkerheten mot brann.
   4. Ved forhold som vesentlig reduserer brannsikkerheten, straks gjennomføre ekstraordinære tiltak inntil risikoen er normalisert.

   Enkel installasjon

   Med smarte støpsler fra Lightcircle slipper du kompliserte installasjoner og tilkobling med WiFi eller Bluetooth. Det er heller ikke nødvendig med apper eller annen tredjepart for å kommunisere med utstyret. Brannforebygging med Lightcircle krever ingen avansert teknisk kompetanse eller erfaring.

    

   Våre støpsler er forhåndsprogrammert med aktiv strømovervåking, og leveres klare til bruk. Evolve monteres på veggen av en sertifisert elektriker, og deretter er det bare å koble til laderen – på samme måte som du bruker en vanlig stikkontakt.

   Forskrift om brannforebygging § 12

   § 12. Brukerens systematiske sikkerhetsarbeid

   En virksomhet som har rett til å bruke et byggverk skal fastsette mål og iverksette planer og tiltak for å redusere risikoen for brann i byggverket.