Med Evolve lader du din elbil eller hybrid brannsikkert. Evolve kutter strømmen om den oppdager uventet varme under lading. Rimeligere enn vanlig ladeboks til elbil.

Bestill Evolve her

The Evolve Smart Socket

Evolve er en smartkontakt som oppdager varmeutvikling tidlig. Ved å bruke Evolve når du lader elbilen, kan du unngå brann hjemme eller på hytta.  

Dette er Evolve

  • Evolve oppdager varmeutvikling under lading
  • Hvis Evolve oppdager varme, kutter den strømmen
  • Slik kan Evolve redde liv og eiendom – i tillegg til bilen din
  • Du får Evolve til brøkdelen av prisen for en ladeboks for elbil

Med Evolve sparer du deg selv for bekymringer. Du sparer også penger. Evolve koster betydelig mindre enn en ordinær ladeboks til elbil.

Evolve gjør lading av elbil og hybrid trygt og brannsikkert.  

 

Brann under lading av elbil

Lading av elbil og hybrid kan føre til brann eller skader dersom det gjøres feil. Nettopp derfor stiller Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) strenge krav til lading av elbil. Det er viktig at du bruker utstyr som tåler høy belastning over tid – som en ladeboks for elbil. For eksempel er DSB tydelige på at skjøteledninger ikke skal benyttes.

Burned out sockets

Evolve – lading i vanlig uttak 

Evolve er et smartstøpsel for lading av elbil eller plug-in-hybrid i vanlig type uttak. Ved lading i vanlig stikkontakt (også kalt “Schuko”) sier regelverket at kapasiteten må være maks 10A. Evolve er på forhånd programmert til 10A-kapasitet. Dette betyr at den automatisk samsvarer med forskriftene.

Evolve oppdager varmeutvikling

Evolve er utstyrt med smartteknologi. Smartstøpselet har en intelligent varmesensor som automatisk skrur av strømmen om temperaturen stiger under lading. Sensoren kan oppdage varmegang uansett om det skjer i pluggen fra ladekabelen eller om det kommer fra veggen bak. Slik kan du enkelt lade elbilen brannsikkert – enten det er hjemme eller på hytta.

Ulike løsninger for sikker lading av elbil

Det finnes i praksis to ladeløsninger: Mode 2 og Mode 3. Det finnes også ulike typer ladekabler: type 1 eller type 2. 

Mode 2 er en ladekabel med påmontert ladeboks. Denne stikker du inn i en vanlig stikkontakt med jordfeilbryter type B og sikring på maks 10A. Mode 3 er enten en ladeboks til elbil med Type 2-kontakt, eller så er det en fastmontert kabel med plugg. Den synlige forskjellen er altså at Mode 2 er en kabel og kontakt, mens Mode 3 er en fastmontert boks eller kabel.

Det finnes også ulike typer ladekabler: type 1 eller type 2. Blant annet har eldre biler eller biler fra USA eller Asia ofte type 1. Et eksempel på type 1 er populære Nissan Leaf. 

Ladeboks elbil – gå for rimelige Evolve

Ladeboks for elbil koster til vanlig mellom 10 000 kr og 20 000 kr. Prisen avhenger noe av merke og kapasitet. Evolve er derimot mye rimeligere. Nå får du smartkontakten for kun 1 499,–.

Kjøpe Evolve

Hvis du kjøper Evolve, får du smartstøpselet sendt hjem til deg. Evolve er billigere enn ordinær ladeboks for elbil. Derfor er dette en optimal løsning for deg som trenger å lade både på hytta og hjemme uten å ville betale en formue for to ladebokser. To stykk Evolve vil fortsatt være billigere enn én ladeboks fra et annet merke. 

Evolve må installeres av elektriker.

Bestill Evolve her

 

Lade elbil om natten?

Mange foretrekker å lade elbilen sin om natten. For de fleste er dette den klart mest praktiske løsningen. Dessuten kan man spare penger på dette når strømprisene er skyhøye om vinteren. Med Evolve kan du lade trygt og sove godt – samtidig som du sparer penger på strømmen. 

Gode grunner til å velge Evolve

Trenger du ladeboks til elbil eller hybrid? Det er flere gode grunner til å velge Evolve. Med Evolve får du brannsikker, trygg, rimelig og bærekraftig lading.

Derfor bør du velge Evolve

✔ Trygg:

Brannsikker lading av elbil og hybrid

✔ Bærekraftig:

Kutter strømmen når ladingen er ferdig

✔ Rimelig:

Evolve hjelper deg å spare strøm

Trygg: Brannsikker lading av elbil og hybrid

Evolve kutter strømmen dersom den merker varmeutvikling under lading. Vår ladeboks til elbil kan forhindre brann og andre farlige situasjoner i forbindelse med lading. Dermed er du, hjemmet ditt og bilden din trygg når du lader.

Bærekraftig: Kutter strømmen når ladingen er ferdig

Evolve-støpselet gjør også det en vanlig stikkontakt (“Schuko-uttak”) ikke gjør. Det kobler strømmen fra laderen når bilen er fulladet. Da slipper du at bilen fortsetter å lade på fullt batteri, og sparer i tillegg strøm og miljø over tid.

Rimelig: Evolve hjelper deg å spare strøm

Du sparer strøm fordi smartstøpselet kutter strømmen når ladingen er ferdig. Dette er ikke bare bærekraftig, det sparer også deg for strømutgifter. Når vi vet at strømprisene ofte er skyhøye om vinteren, er dette en investering du sparer penger på. 

Lightcircle vil forhindre brann

Lightcircle er et norsk tech-selskap som ønsker å forhindre brann. For å gjøre det har de utviklet smartteknologi som oppdager varmeutvikling. Dette er viktig å gjøre noe med, da vi vet at det har oppstått 5 335 branner i elektrisk utstyr siden 2016. I verste fall kan slike branner føre til tap av menneskeliv og eiendom. 

Lightcircle har tre produkter for brannsikker lading: 

  • Kokong S for lading av elektronikk i hjemmet
  • Kokong E for lading av elsykkel og -sparkesykkel
  • Evolve for lading av elbil hjemme eller på hytta

Høy kvalitet

Med Evolve får du en ladeboks til elbil som varer. Alle produkter fra Lightcircle er av den høyeste kvalitet. Produktene er utviklet ved vår base i Kongsberg, og er produsert på de beste fabrikkene i Estland. Fabrikker i Estland er kjent for en svært høy standard, og er samtidig så nærme Norge at frakten verken tar lang tid eller koster for mye.

Produkter som alle kan bruke

For oss i Lightcircle er det viktig å utvikle produkter som alle kan bruke. En “smartkontakt” høres kanskje komplisert ut. Smartteknologien på innsiden er selvsagt komplisert, men det betyr ikke at produktene er kompliserte å bruke. Tenåring, mor, far, onkel, tante, besteforeldre – alle kan bruke vår ladeboks til elbil. 

Prisvinnende design

Det er viktig for oss at produktene er av den høyeste kvalitet, og at de er enkle å bruke. Samtidig er det viktig at dette reflekteres i designet på produktene. Vi fokuserer på et enkelt og rent design – en perfekt match for våre enkle og bærekraftige produkter.  

Vil du ha en brannsikker ladeboks til elbil og hybrid?

Da bør du kjøpe eller abonnere på Evolve i vår nettbutikk. Vårt mål er at du skal lade bilen din trygt og brannsikkert, enten du er hjemme eller på hytta. Ikke nøl med å ta kontakt dersom du har noen spørsmål. Vi ser frem til å høre fra deg.

Bestill Evolve her